Kategóriák
Kategóriák
Szállítási díjak

Szállítási költség: bruttó 1250.- Ft

15000 Ft feletti vásárlás esetén
a szállítás ingyenes!

TOP termékek
Termékajánló
Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Kiemelt ajánlataink

BLOG

Világításra mindig is szükségünk volt, amióta az ember kiemelkedett az állatvilágból. Eleinte – nagyon sokáig – a tűz  valamilyen formájával  lehetett ezt megoldani, legyen akár valamilyen tábortűz, tűzhely. A tűzgyújtás folyamata mai  szemmel nézve viszonylag bonyolult volt, hiszen vagy parazsat kellett tartani, vagy tüzet csiholni. Nagy előrelépést   jelentett az olaj, majd később a gáz használatba vétele, amit már szikrával is meg lehetett gyújtani. Elterjedtek a   különböző bel- és kültéri lámpák, az 1800-as évek végére a nagyvárosokban megszületett a közvilágítás is.

2015.04.20 11:16

Egy 2009 nyarán megvalósított, 2 szobás, 47 nm-es lakás LED-es világítással való teljes felszerelését szeretnénk bemutatni.

 

Látható lesz, hogy a hagyományos égők helyett milyen LED-es fényforrásokat használtunk, látható lesz a LED-es és a hagyományos áramfogyasztás is. Mindez érthetően, átláthatóan.

2015.04.20 12:58

A LED-es világítástechnika gyors fejlődésének köszönhetően a LED-es fényforrások mára már széles körben gazdaságosan alkalmazhatóvá váltak, legyen szó akár otthoni, akár irodai, bolti, éttermi, stb. felhasználásról.

A világ energia felhasználásának kb a 20%-t világításra használjuk. Az energia árak folyamatosan emelkednek, és ez a folyamat várhatóan még erősödni fog. A hagyományosnak nevezhető fényforrások a felvett energiának 70-80 %-át hővé alakítják, ezt a plusz meleget az irodaházak csak klímával tudják ellensúlyozni,  ami szintén plusz energia, plusz pénz. Tehát nem mindegy mivel világítunk.

2015.04.20 12:31

A LED neve az angol Light Emitting Diode rövidítéséből származik. A dióda által kibocsátott fény színe a félvezető anyag összetételétől, ötvözőitől függ. A LED inkoherens keskeny spektrumú fényt bocsát ki. A fény spektruma az infravöröstől az ultraibolyáig terjedhet.

2010 március elején Kínába Kantonba utaztam egy LEDes kiállításra. Személyes kapcsolatokat akartam szerezni, megnézni egy-két gyárat, hogy dolgoznak, milyen technológiát alkalmaznak, van e minőség biztosításuk stb.
Ázsiában már többször jártam, voltam Indiában, Nepálban, Bhutanban, Thaiföldön, Kambodzsában, Vietnámban. Így azt gondoltam van egy rálátásom az ottani viszonyokra, lehetőségekre. Kínát egy fejlődő, de még Európához, USA-hoz képest elmaradott országnak tartottam.
Tévedtem.

2008 őszén adták át Európa leghosszabb, kizárólag LED-ekkel megvilágított alagútját Németországban, az A71-es autópályán. Az 1729m hosszú, 4,5m magas kétcsöves alagutat teljes egészében LED-ek világítják meg, a tervek szerint 15 éven át, teljesen karbantartás mentesen(!).

Kerti világítás

Részletek

Professzionális
üzlet-világítás

Részletek

Okos világítás

Részletek

Ingyenes házhozszállítás

15000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás!

Webáruház készítés