Kategóriák
Kategóriák
Szállítási díjak

Szállítási költség: bruttó 1250.- Ft

15000 Ft feletti vásárlás esetén
a szállítás ingyenes!

TOP termékek
Termékajánló
Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Kiemelt ajánlataink

BLOG
2015.04.20 12:32

Kína ma már megkerülhetetlen

2010 március elején Kínába Kantonba utaztam egy LEDes kiállításra. Személyes kapcsolatokat akartam szerezni, megnézni egy-két gyárat, hogy dolgoznak, milyen technológiát alkalmaznak, van e minőség biztosításuk stb.
Ázsiában már többször jártam, voltam Indiában, Nepálban, Bhutanban, Thaiföldön, Kambodzsában, Vietnámban. Így azt gondoltam van egy rálátásom az ottani viszonyokra, lehetőségekre. Kínát egy fejlődő, de még Európához, USA-hoz képest elmaradott országnak tartottam.
Tévedtem.

A déli városaik Kanton, Shenzen, Sanghaj, HongKong világvárosok, egyértelműen. Felhőkarcolóik uralják városaik látképét, este fénybe öltöznek a házak, az utcák, vízparton LEDcsíkok szaladnak. Áruházaikban minden ismert márka megtalálható, áraik a márkának megfelelő, tehát nem lényegesen olcsóbb mint bárhol a világon. Az utcák tiszták, nincs eldobott papír, nincs kutya gumi. Luxus autóik nem csak mutatóban vannak, minden világ márka képviselteti magát, a Mercedes, az Audi, a VW, a Ford, a japán autó csodák. Négy és hatsávos utakon araszolnak a dugókban. Metro hálózatuk lenyűgöző pl. Shenzenben 10év alatt 150 km metro vonal készült. Az állómáson üvegfal választja el a szerelvényeket a peronon állóktól, mikor megérkezik a szerelvény, az üvegfal ajtajai együtt nyílnak a szerelvényével. A peron, a szerelvények tiszták, nem látszik, hogy milyen sokan használják. Vonathálózatuk irigylésre méltó, a déli városokat 200 km/h –val haladó vonatok kötik össze (megjegyzem itt működik a mágneses vonat is). Az emberek kedvesek, segítőkészek, bár nem beszélnek angolul, aki beszél azok se igazán jól, de ha térkép van a kezedben, és tanácstalanul állsz, egy perc és valaki megszólít, ha a metro automatájánál bénázol, kiveszik a pénzt a kezedből és vesznek jegyet neked, ha nem érti a taxis hova akarsz menni, az utcán járók segítenek.
Ma úgy látom, hogy Kína lakosságának 4-5%-a kb 75,000,000. ember jó körülmények között él, és mindent megkap amit csak akar anyagilag elér, de azért kommunizmus van, a fejekben biztos.

 

No térjük csak vissza a kiállításra.
A kiállítási épület grandiózus, hatalmas, több száz méter hosszú, több csarnoknak ad otthont.
A kiállításon több mint 700 kiállító volt, mindent meg lehet találni, aminek a LEDhez köze van: fényforrásokat, kész lámpákat, reflektorokat, kivetítő falakat, gyógyszertári zöld kereszteket, LEDes tánc padlót, reklám táblákat, fényújságot, LEDek , LEDes termékek minden mennyiségben, minden minőségben.
Két nap alatt kb negyven cég képviselőjével beszélgettünk, a termékekről, a gyártásról, az árakról. Több cég meghívott nézzük meg a gyárat hol dolgoznak, szívesen elvisznek oda, így személyes tapasztalatokat szerezhetek.
Hat céget látogattam meg, azt hiszem láttam a két végletet.
Az első cég akit meglátogattunk megszervezte, hogy a kiállításról vigyenek a céglátogatásra. Egy nagy Mercedessel utaztunk több mint egy órát, a vezető angol szókincse nem volt nagy, így keveset beszéltünk, tudtunk meg a gyárukról. Később kiderült, a tulajdonos, igazgató szállított minket. Egy nagy több modern épületből álló gyárterületre értünk, az üvegportálon, recepción keresztül jutottunk el a tárgyalóba, ahol már vártak minket, Elmondták a LEDeket itt tokozzák, de igény szerint akár Cree LEDekkel is szerelhetik termékeiket. Kétszáz mérnők dolgozik a fejlesztésen, mindent gyártanak amire csak szüksége van a vevőnek.

 

Meghallgattuk a cég rövid történetét, majd átmentünk a bemutató terembe (ez kb.150 m2 volt), és tényleg itt minden megtalálható volt, a LEDmodulok, a LEDszalagok, az E14, E27, GU10, MR16 LEDes fényforrások nagy választékban, a LEDes fénycsővek, reflektorok, LEDpanelek, teljesítmény LEDes mélysugárzók, asztali lámpák, polc megvilágítók, stb. stb. Minden bekapcsolható, megfogható, kipróbálható volt.


A bemutató után végig mentünk egy üzemcsarnokon, a világ minden pontján büszkék lehetnének egy ilyen szervezettségű, technikai színvonalú üzemre. Kaptunk egy védő cipőt, ruhát, az üvegfallal szegélyezett folyosókon keresztül haladva láttuk a szinte szkafanderbe öltözött dolgozókat ahogy serénykednek a gépek körül. Épp műszakváltás volt, a dolgozók mint egy iskolában az ajtó előtt felsorakoztak, és az elöljárójukat hallgatva bólogattak.


A gyár látogatás után egy kocsijukkal szállásunkra vittek. A cég egyértelműen a XX végi-XXI századi technológiájának megfelelő szinten dolgozik, termékei megállják a helyüket bárhol a világon.

 

Voltunk olyan cégnél, ahol láttuk, hogy külön laborban mérnökök foglalkoznak a fejlesztés alatt lévő termékek paramétereinek mérésével, ellenőrzésével. Elmondásuk szerint úgy tesztelik termékeiket, hogy 1 perc működés, 2 perc szünet, majd 1 perc működés stb. hónapokon keresztül, és közben mérik az összes paraméter (áramfelvételt, fényáramot stb.).
A LEDszalagok, fényforrások gyártósorokon, szinte kéz érintése nélkül készülnek Minden kész terméket ellenőriznek

 

Ezek a cég látogatások azt bizonyították, hogy Kínában vannak már olyan cégek melyek technológiai szintje a világszínvonalú, termékeik a világ minden országában eladhatóak.

Voltunk olyan gyárban, ahol az üzem egy bontás előtt álló épületre emlékeztetett. Az üzem csarnokban egy 60-70 m hosszú fémasztal körül civil ruhás emberek kabátban serénykedtek, a világítás nagyon visszafogott volt (az asztalokon nem volt 200 lux érték sem).
Egy másik üzemben a LEDszalagokra kézzel vitték fel a műgyantát ( pohárba mártogatott fülpiszkálóval).


A késztermékek itt-ott dobozókban rendetlenül elszórva a csarnokokban. A dolgozók az üzemépület melletti szárnyban laktak, egy 20 m2 szobában hatan-nyolcan.
Az emberek itt is nagyon kedvesek, segítőkészek voltak, megvendégeltek, szállítottak, de technológiában nagyon elmaradtak, kisipari módszereket alkalmaznak, mivel mindent kézzel csinálnak, nagyon sok embert alkalmaznak, hogy mennyiséget tudjanak termelni.

 

Összegezve láttunk ilyen és olyan cégeket, LEDekkel több száz cég foglalkozik Kína déli részén. Interneten uralják a LEDes oldalakat, gyengébb és nagynevű cégek LEDjeit használják, mindent gyártanak ami eladható.


Javaslom ismerjék meg a céget, a gyártási körülményeiket, mielőtt rendelnének LEDes fényforrást, mert ha nem vagyunk körültekintőek gyenge minőségű terméket vásárolhatunk.
Viszont könnyen lehet jó kapcsolatot kiépíteni egy-egy céggel, és meglátjuk rugalmasak, gyorsak, pontosak, és az árak is elfogadhatóak.

Kerti világítás

Részletek

Professzionális
üzlet-világítás

Részletek

Okos világítás

Részletek

Ingyenes házhozszállítás

15000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás!

Webáruház készítés